Brandingenjör/Brandinspektör

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen är ett kommunalförbund mellan Sollefteå, Kramfors och Härnösand med cirka 210 medarbetare. Förbundet strävar efter att vara en modern organisation som inom olika områden och på olika sätt bidrar till att skapa trygghet och säkerhet.

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen söker Brandingenjör eller Brandinspektör

Är du intresserad av att rädda liv och minska risken för bränder och olyckor, skapa ett tryggare samhälle genom förebyggande arbete samt utveckla vårt förebyggande och operativa verksamhet är denna tjänst något för dig. Som brandingenjör eller brandinspektör inom vår processavdelning är ditt främsta ansvar att arbeta med att minska antalet olyckor i våra tre ägarkommuner samt utveckling av vår operativa förmåga. Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen arbetar för en öppen, kompetent och jämställd organisation där alla är välkomna och skiftande erfarenheter och bakgrunder tas tillvara.

Dina arbetsuppgifter

Inom avdelningen på Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen fördelas arbetsuppgifterna i stor utsträckning efter intresse och förmåga. Det finns därmed stora möjligheter att själv påverka arbetets innehåll.

Rollen på Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen innebär huvudsakligen arbete med:

 • Tillsyner enligt Lag om skydd mot olyckor
 • Tillstånd samt tillsyner enligt Lag om brandfarliga och explosiva varor
  stöd till andra myndigheter i form av yttranden och rådgivning avseende brandskydd samt sakkunnig i brandskyddsfrågor
 • Deltagande i interna projekt, exempelvis utveckling av den operativa förmågan och det skadeskyddande arbetet
 • Operativ tjänstgöring som insatsledare.

Din kompetensprofil

Brandingenjör

Vi söker dig som idag är högskoleutbildad som antingen brandingenjör, civilingenjör i brandteknik eller civilingenjör i riskhantering. Du ska även ha genomfört eller håller på att genomföra utbildningen ”Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer” på MSB.

Brandinspektör

Vi söker dig som idag är utbildad som något av följande:

 • brandinspektör
 • styrkeledare
 • brandman

Meriterande är:

 • Tidigare erfarenhet från privat eller offentlig anställning med liknande arbetsuppgifter
 • Utbildning Tillsyn A, Tillsyn B eller motsvarande

Gemensamt för båda tjänsterna

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du utvecklingsorienterad och har en god samarbetsförmåga med andra människor, både inom och utanför organisationen. Du tar ansvar för dina uppgifter och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Tjänsten kräver ett B-körkort. Tidigare erfarenhet från privat eller offentlig anställning med liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde efter överenskommelse. Placeringsort bestäms efter överenskommelse vid anställning. Arbetet är inte avgränsat till placeringsort utan sträcker sig över samtliga av våra ägarkommuner Härnösand, Kramfors och Sollefteå. Lön enligt överenskommelse vid anställning.

Vi tillämpar provanställning.

Vill du få mer information?

Kontakta enhetschef André Wadell för mer information på telefonnummer 0611-870303 eller andre.wadell@hka.se.

Fackliga företrädare för Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen nås via växelnummer 0612-870 000.

Din ansökan

Sista ansökningsdatum är 2023-05-01.

Ansökan skickas till raddningstjansten@hka.se eller per post till:

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen
Järnvägsgatan 80
872 34 Kramfors

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

Senast uppdaterad: