Foto till "Brandman på jobbet-dagen" 2020

"Brandman på jobbet-dagen"

En dag för Sveriges deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare.


Första tisdagen i september anordnas årligen den nationella "Brandman på jobbet-dagen" av Räddningstjänsternas organisation för Beredskapsfrågor (RRFB). Dagen syftar till att hylla och uppmärksamma landets alla deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare. Genom att göra detta skapar vi även en möjlighet till dialog kring yrket som förhoppningsvis främjar personers intresse för yrket och räddningstjänsternas fortsatta rekryteringsmöjligheter. Räddningstjänsten Höga Kusten - Ådalen deltar gladeligen i kampanjen för att hylla och uppmärksamma våra deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare.

Hur genomförs dagen?

Vanligtvis genomförs dagen genom att brandmän runt om i landet kommer att bära valfri utrustning (t-shirt, larmställ, hjäm etc.) hos sin huvudarbetsgivare för att visa att de är brandmän. Brandmännen kan komma att ta bilder på sig själva och lägga upp på sociala medier för att uppmärksamma dagen. Håll utkik efter hastaggen #brandmanpåjobbet för att se dessa bilder, kanske kommer ni att se just våra vardagshjältar.

Hur kommer Höga Kusten - Ådalen uppmärksamma dagen?

Höga Kusten - Ådalen kommer att uppmärksamma dagen genom att uppmanna våra deltidsanställda brandmän att bära valfri utrustning under dagen. Håll utkick om ni bor i Näsåker, Nyland, Ramsele m.m. då det kan vara så att ni kommer att se våra vardagshjältar på fina affischer runt om i orterna.

Våra vardagshjältar har också gjort en fin film som syns i våra sociala medier.

Intressant, jag vill också bli deltidsbrandman! Hur blir jag det?

Om du undrar hur du blir en deltidsbrandman, vad som krävs och hur du ansöker kan du läsa mer om på detta på vår hemsida. För att komma till informationen, gå in på länken "Räddningstjänst i Beredskap" under relaterad information.

Senast uppdaterad: